Rüyada İncir Görmek, İlahi Mesajlar Taşıyan Önemli Bir Rüyadır!

15.08.2023
30
Rüyada İncir Görmek, İlahi Mesajlar Taşıyan Önemli Bir Rüyadır!

Rüyada İncir Görmek, İlahi Mesajlar Taşıyan Önemli Rüyadır!

Rüyada incir görmenin, birçok İslam alemi tarafından hayırlı ve güzel gelişmelerin işaretçisi olduğu yönünde güzel anlamlara işaret ettiği beyan edilir. Ne var ki bazı İslam alimlerinin ve rüya tabircilerinin, rüyada incir görmenin veya yemenin kötü gelişmeleri ve musibetli haberleri işaret edebileceğini söylediklerini de biliyoruz.

Olaya bu açıdan baktığımızda rüyada incir görmenin hem hayırlı gelişmelerin hem de şerli ve musibetli haberlerin göstergesi olabileceğini, bu bağlamda rüyada inciri nasıl gördüğümüzü veya nasıl yediğimizi detaylarıyla kavramaya çalışmalıyız. Ve şunu kesinkes bilmeliyiz ki Allahu Teala bize rüyalar yoluyla ciddi mesajlar verir, işte rüyada incir görmek de bu ciddi mesajları taşıyan önemli bir rüyadır ve üzerinde hassasiyetle durulması gerekir.

Zaten aklı başında olan her insan, görmüş olduğu rüyanın tesadüfen oluşmadığını, aksine Allahu Teala’nın izni ve iradesi çerçevesinde kendisine gösterildiğini bilerek hareket etmeli ve bu rüyanın hangi mesajları taşıyor olabileceğine kafa yormalıdır.

Rüyada İncir Görmek, İlahi Mesajlar Taşıyan Önemli Bir Rüyadır!

Genel Anlamda Rüyada İncir Görmek Nedir?

Genel anlamda rüyada incir görmek veya yemek, rüya sahibinin hayatı boyunca güzelliklere ve hayırlı gelişmelere nail olabileceğine, fakat bu güzellikleri yaşayabilmesinin temel etkeninin Allah’a itaat ve O’nun emirlerine riayet etmek olduğuna işarettir.

İslam alimleri ve rüya tabircileri, rüyada herhangi bir şey yemenin de (incir gibi) incir görmenin de hayırlı gelişmelerin müjdecisi ve güzel haberlerin işaretçisi olduğunu söylemekle birlikte, bu rüyanın aynı zamanda kişiyi ilahi emirlere davet etmek anlamına geldiğini de belirtirler. Kısaca rüyasında incir gören veya yiyen kişinin ilahi bir mesajla karşı karşıya olduğunu ve bu kişinin ilahi emirlere riayet etmesi gerekliliğini ifade edebiliriz.

Rüya tabircilerinin bu rüyaya rızık ve bereket, şans ve kısmet, bolluk ve zenginlik anlamlarını yüklediklerinide belirtmek durumundayız, fakat bu olumlu gelişmelerin tamamı kişinin Allah’a yönelmesi ile bağlantılı olmalıdır.

Evet rüyada incir görmenin veya yemenin, rızkın ve bereketin artacağı, bolluğun ve nasibin çoğalacağı, güzelliklerin ve zevkli bir hayatın yaşanacağı gibi anlamları vardır. Fakat bu güzel gelişmelerin yaşanabilmesi rüya sahibinin Allah’a itaat etmesi ile mümkün olabilmektedir.

Rüyada Kuru İncir Görmek Nedir?

Kuru incirin mal varlığına ve rızık bolluğuna işaret etmesi mümkün olduğu gibi, rüya sahibinin itibarının ve prestijinin artacağına işaret ettiğini söylemek de mümkündür. Kısaca kuru incir rüyasının hem mal varlığına ve maddi kazancının artacağına hem de rüya sahibinin insanlar nazarındaki itibarının katlanarak artacağına işaret ettiğini söyleyebiliriz. Rüya size şu mesajı verir:

“Allah’a itaat etmeyi alışkanlık haline getirirsen, nefsinin arzularına engel olarak ilahi yolda yürümeyi amaç edinirsen ve insanlara karşı içinde hayır duyguları ile hareket edersen, hem kısa sürede mal varlığının katlanarak artacağını göreceksin hem de insanlar nazarındaki itibarının eskisine nispeten çok daha fazla artacağına şahitlik ederek Allah’a dua edeceksin.”

Rüyada Tatlı İncir Görmek Neye Çıkar?

Tatlı incirle ilgili rüyaların, zenginlik ve bolluk gibi, bereket ve nasip gibi birçok olumlu anlamı olmakla birlikte, kıskançlık ve haset gibi birçok olumsuz duyguya delalet ettiği de ifade edilir. Bu bağlamda İslam alimleri tatlı incir rüyasının, rüya sahibine ilahi ikazlar bildirmek amacıyla gösterildiğini dile getirirler. Yani rüya sahibinin İslamiyet’e riayet etmesi halinde rızık, bolluk ve berekete nail olacağını, aksi takdirde ise kıskançlık ve haset gibi olumsuz duygularla içli dışlı olacağını ifade ederler.

Rüyada Sarı İncir Görmek Neye Delalettir?

İncirle ilgili rüyalar içerisinde neredeyse bütün tabirlerin olumlu olduğunu, yani incirle ilgili bütün rüyaların hayra ve güzelliklere delalet ettiğini, fakat sarı incir görmenin genellikle kötü gelişmelerin habercisi olduğunu söyleyebiliriz. Evet, rüyasında sarı incir gören bir kişi, bundan sonraki hayatında daha dikkatli olmalı ve kendisine gelebilecek musibetlere karşı temkinli olmaya gayret göstermelidir. Çünkü sarı incir rüyası, rüya sahibini çekemeyen insanların varlığına ve onların rüya sahibi arkasından tuzak kurabileceğine gönderme yapar.

Rüyada Siyah İncir Görmek Ne Anlama Gelir?

Siyah incir görmenin de, sarı incir görmek rüyasında olduğu gibi olumsuz gelişmelerin ve sıkıntılı süreçlerin göstergesi olduğunu söyleyen İslam alimleri, bu rüyanın esas mesajının vicdan azabı ve pişmanlık olduğunun altını çizerler.

Yani böyle bir rüya gören kişinin, yaptığı girişimler dolayısıyla pişmanlık ve vicdan azabı çekerek mutsuz olacağı ifade edilir. Fakat bu kişinin mutsuzluktan sıyrılıp vicdan azabını ve pişmanlığını giderebilmesi için, Allah’a yönelmesi ve içindeki kötülükleri bir tarafa atıp temizlenmeye çalışması gerekir. Bu yönüyle siyah incir rüyası kişiyi hayra ve iyiliğe davet eden, vicdan azabından ve pişmanlıktan kurtaran bir uyarı mahiyetindedir.

COMMENTS

No comments yet, be the first by filling the form.