Rüyada gülmek hem olumlu hem olumsuz anlama gelir, dikkat!

15.08.2023
31
Rüyada gülmek hem olumlu hem olumsuz anlama gelir, dikkat!

Rüyada gülmek üzerine ayrıntılı tabirler

Rüyada gülmek sahih rüya tabiri kitaplarında üzerinde en fazla söz söylenen rüyalardan biridir. Zira bu rüya doğrudan doğruya kişinin geleceği ile ilgili önemli mesajlar vermektedir.

Rüyada gülmek yas, haram mal yemek, müjdeli haber almak, kolay yoldan zenginleşmek, kandırılmak, aile içinde sıkıntılar yaşamak, iflas etmek gibi olumlu-olumsuz pek çok anlama gelebilmektedir.

Rüyanın bu şekilde birbirine tamamen zıt anlamlarda yorumlanmasının temel nedeni görülen detaylardır.

Bu itibarla rüyasında gülme ile ilgili herhangi bir şey gören kişinin aşağıdaki maddeleri dikkatlice değerlendirmesinde fayda vardır. Çünkü rüyanın hayra mı şerre mi işaret olduğuna görülen detaylara göre karar verilecektir.

Rüyada kahkaha ile gülmek

Rüyada gülmek ile alakalı halk arasında “gülmenin yas anlamına geldiği” sıkça dile getirmektedir. Ancak bu ifade tüm gülme rüyaları için geçerli olmayıp sadece kahkaha ile gülmenin görüldüğü rüyaları karşılamaktadır.

Gerçekten de rüyada kahkaha ile gülmek sevilen bir akrabanın vefatı demektir. Rüya gören kişinin kendisinin veya aile fertlerinden birisinin başına bir şey gelmeyecektir. Bu hususta müsterih olunmalıdır. Ancak rüyada ölümü izhar edilen akrabanın ölümü aile fertlerini ziyadesiyle üzecektir.

Rüyada tebessüm ederek gülmek

Hayırlı rüyalardan biri kabul edilir. Müjdeli bir haber almak olarak yorumlanmıştır. Kişinin uzun süredir beklediği çok güzel bir haberin alınması ve bu haber üzerine rüya sahibinin yaşamının olumlu yönde değişmesidir.

Rüyada alaycı biçimde gülmek

Halk arasında ‘bıyık altından gülmek, dudağının ucuyla gülmek” gibi tabirlerle karşılanan alaylı gülüş erkeklerde ağır hastalığa delalet eder. Rüya sahibinin geçireceği bir kaza neticesinde uzun süre yatağa mahkum olacağı ifade edilir.

Kadınlar için bu rüyanın anlamı çok değer verilen bir kişinin sevgisini kaybetmektir. Sadık bir dostu kaybetmek, karı kocanın muhabbetinin azalması, evlatların saygıda kusur etmesi gibi kişiyi mutsuz edecek sevgi yoksunluğuna işaret eder.

Rüyada gülmek hem olumlu hem olumsuz anlama gelir, dikkat!

Rüyada altın ya da para bulduğu için gülmek

Rüyada değerli bir şey bulduğu için güldüğünü görmek rüya sahiplerini genellikle sevindirir ve sanki gerçekte de güzel şeyler yaşanacakmış izlenimi verir. Ancak rüyanın anlamı zannedilenin aksine tamamen olumsuzdur.

Rüyada altın ya da para gibi değerli bir şey gördüğü için güldüğünü görmek büyük üzüntü yaşamak anlamına gelir. Hatta söz konusu üzüntünün kişinin o güne kadar yaşadığı en şiddetli acı olacağı ifade edilmektedir.

Rüyada yapılan bir şakaya gülmek

Yapılan bir şaka nedeniyle gülmek tamamen rızık meseleleri ile ilgili ilahi mesaj demektir. Ancak şaka yapan ile kendisine şaka yapılan kişiye verilen mesajlar bambaşkadır.

Rüyada kendisine şaka yapılan ve bu nedenle gülen kişinin riski artacaktır. Ancak rüyada başka birisine şaka yapıp onu öldürdüğünü gören kişinin borç batağına düşeceği ve büyük maddi sıkıntı yaşayacağı ifade edilir.

Rüyada aile bireylerinin gülmesi

Bir kişinin rüyasında aile fertlerinden birisinin güldüğünü görmesi gülen kişinin kim olduğuna göre farklı biçimde tabir edilebilmektedir:

Rüyada babanın güldüğünün görülmesi maddi konularla ilgili sevinçli haber almak demektir.

Annenin güldüğünün görülmesi rüya sahibinin temiz ahlakına ve yaptığı güzel işlere işarettir.

Rüyada erkek kardeşin güldüğünü görmek daha çok başarısız olmak anlamında iken kız kardeşin güldüğünü görmek değerli bir insan ile tanışmak anlamındadır.

Bir kişinin rüyada erkek evladının güldüğünü görmesi uzak yere taşınmak demektir. Kız evladın güldüğünü görmek ise kolay yoldan hızlıca zenginleşmek anlamındadır.

Rüyadan gülerek uyanmak

Hiç beklemediği bir dostu tarafından kandırılmak ve büyük miktarda para kaybetmektir. Bu itibarla gülerek uyandığını gören kişilerin ticari yaşamda bir süre en yakın dostlarına bile güvenmemeleri faydalarına olacaktır.

Rüyada bebek gülmesi

Önemli ilahi mesajlar bildiren bir rüyadır. Erkekler için yeni rızık kapıları bulmak ve para kazanılan mesleği değiştirmek demektir. Emek verilecek bu yeni meslekte kişinin çok daha büyük kazançlar elde edeceği ifade edilmektedir.

Kadınların rüyalarında bebek gülmesi görmeleri hayırlı kısmet ile tabir olunur. Bu rüya kişinin ya da yakın akrabalarından birinin çok kısa bir tarihte hayırlı bir kısmetle nasipleneceğini bildirir.

Rüyada ölü birinin güldüğünü görmek

Rüyada ölmüş bir adamın güldüğü görülürse bu durum rüya sahibinin çok kibirli davranarak büyük bir hata yapacağına yorumlanır.

Bu manada rüyasında ölü bir şahsın güldüğünü gören kişi tüm eleştirileri dikkate almalı ve kendi fikirlerini tek doğru olarak kabul etmemelidir.

Rüyada sinirden gülmek

Kişinin gıybet günahına bulaştığını beyan eden rüyalardan biridir. Bilindiği gibi başkası hakkında ileri geri konuşmak büyük günah kabul edilir ve dinen kesin bir dille yasaklanmıştır.

Rüyada sinirden güldüğünü görmenin bir diğer anlamı ise yalnız kalmaktır. Özellikle ilerleyen yaşlarda çocukları tarafından terk edilen insanların bu rüyayı sıkça gördüğü ifade edilmektedir.

Rüyada ailece gülmek

Rüyada ailece gülündüğünü görmek şu üç kötü durumdan birinin gerçekleşeceğine işaret sayılmaktadır:

Ailenin başına çok kötü bir düşman musallat olacaktır.

Aile fertlerinden biri yüklü miktarda para veya değerli eşya kaybedecektir.

Yaşanılan bölgede insanların hayatını derinden etkileyecek bir doğal afet yaşanacaktır.

Rüyada kendisine gülündüğünü görmek

Bir kişi rüyada kendisine gülündüğünü görürse bilmelidir ki önemli bir sırrı açığa çıkacak ve bu nedenle ciddi sıkıntılar yaşayacaktır.

Rüyada bir gülüp bir ağlamak

Çok önemli bir ilahi ikazdır. Bu rüya telafisi mümkün olmayan hata anlamına gelmektedir. Rüya sahibinin ihmali neticesinde kötü olaylar yaşanacak ve pek çok insan ciddi zarar görecektir

Bu rüyayı gören kişilerin dua ederek ve bir miktar sadaka vererek kaza belanın deffini dilemeleri büyük önem arz etmektedir. Ayrıca rüya sahibi yanlış kararlar vermemek için aceleci davranmamalı ve bilgisine güvendiği dostlarına danışmayı ihmal etmemelidir.

Rüyada sevgilisinin güldüğünü görmek

Bir kişinin rüyasında sevgilisini gülüyor vaziyette görmesi müjdeli haber almak anlamındadır. Rüya sahibinin maddi manevi yönden rahat bir yaşama kavuşacağını beyan etmektedir.

Ancak bir kişinin rüyasında eski sevgilisini görmesi pek hayırlı kabul edilmemektedir. Zira bu rüya maddi anlamda iflas etmek ve özel yaşamda da mutsuz olmak anlamındadır.

Rüyada düğünde güldüğünü görmek

Rüyada düğünde güldüğünü görmek gerçek yaşamda da düğün anlamına gelmektedir. Rüya sahibinin kendisinin veya bir yakınının dünya evine gireceği ve mutlu olacağı müjdelenmektedir.

Rüyada aynaya bakıp gülmek

Aynaya bakıp güldüğünü görmek sıkıntılı bir dönemden sonra saadete ermek anlamındadır. Bu rüya kişiye sıkıntılı günlerin atlatılacağını ancak bir müddet daha sabretmesi gerektiğini bildirmektedir.

Rüyada taziyede güldüğünü görmek

Bir kişi rüyasında herhangi bir taziyede güldüğünü görürse haram mal yediği tabiri yapılır. Rüya sahibinin gelir kaynaklarını gözden geçirerek kendisini ve ailesini bu haramdan sakındırması büyük önem arz etmektedir.

Rüyada yolculuk sırasında gülmek

Ailedeki kadınlardan birinin (anne, eş, kardeş veya evlat) uzak bir yere yolculuğa çıkmasıdır. Buradaki yolculuk geçicidir. Yani bir süre sonra tekrar aile bir araya gelecektir. Rüya tabiri yapan alimler bu yolculuğun hayırlara vesile olacağını da buyurmuşlardır.

COMMENTS

No comments yet, be the first by filling the form.