Rüyada et görmek pek çok musibete işarettir, dikkat!

12.08.2023
34
Rüyada et görmek pek çok musibete işarettir, dikkat!

Rüyada et görmek daha çok olumsuz tabir edilir

Rüyada et görmek şer yani olumsuz tabir edilen rüyalardan biridir. Bu rüya sıkıntıya düşmek, mutsuz olmak, itibardan düşmek, büyük maddi sıkıntı yaşamak gibi pek çok olumsuz duruma işaret etmektedir.

Ancak rüyada et görmenin bazen olumlu anlamlara geldiğini de bilmek gerekir.

Et görme rüyaları ciddiye alınması gereken ilahi birer mesaj mahiyeti taşır. Fakat bilinmelidir ki bu rüyanın kadim rüya tabiri kitaplarında pek çok farklı tabiri bulunmaktadır. Rüyanın yorumunu bu kadar farklılaştıran husus ise görülen detaylardır. Zira görülen her bir detay rüyanın tabirini büyük ölçüde değiştirebilmektedir.

Aşağıda rüyada et görmek ile alakalı sahih dua kitaplarında geçen her ayrıntının tabiri başlıklar halinde sunulmuştur. Rüyasının ne anlama geldiğini tam olarak çözmek isteyen okurlarımızın ilgili tüm maddeleri okuduktan sonra bir değerlendirme yapmaları faydalı olacaktır.

Rüyada et görmek pek çok musibete işarettir, dikkat!

Rüyada pişmiş et ile çiğ et görmenin farkı

Rüyada pişmiş et helal yoldan para kazanmak ve toplumda itibar elde etmek anlamındadır.

Rüyada ateş üzerinde et kızartıp pişirdiğini görmek ise başarıya ulaşmak şeklinde yorumlanır.

Rüyada çiğ et görmek ise hastalık ile tabir olunur. Söz konusu bu hastalık kişiyi günlük yaşamdan alıkoyacak ağır bir rahatsızlık biçiminde tezahür edecektir.

Rüyada pişmemiş et görmenin bir diğer tabiri ise “sevinci kursağında kalmak” yani mutlu başlanan bir meselede sonradan sıkıntıya düşmektir.

Rüyada et doğranması

Bir kişinin rüyada bizzat et doğradığını görmesi düşmandan gelecek zarar alanındadır. Bu rüyayı gören kişilerin düşmanlarına karşı daha tedbirli davranmaları gerekmektedir.

Rüyada başkasının et doğradığını görmek ise rüya sahibi hakkında çok olumsuz dedikoduların yapıldığını haber vermektedir. Kişinin yanlış tanınmasına neden olabilecek bu dedikoduların çıkmaması için gayret sarf etmek rüya sahibinin faydasına olacaktır.

Rüyada etinin kokması ne demektir?

Rüya sahibinin herkesten sakladığı önemli sırlarının açığa çıkması demektir. İfşa olan bu sırlar rüya sahibinin sevdiklerine karşı mahcup olmasına yol açacaktır.

Rüyada kokuşmuş et görmenin bir diğer tabiri ise ibadetlerini aksatmaktır. Bu rüya kişiye üzerine farz olan ibadetlerini yapması konusunda telkinde bulunan ilahi bir işarettir.

Rüyada insanlara et dağıtmak

Kişinin özel yaşamda mutluluğu yakalaması anlamındadır. Bu rüya kısmeti açılmak, evlat sahibi olmak, eşiyle muhabbeti artmak, aile içinde sevgi saygının daim olması gibi olumlu durumlara işaret sayılmaktadır.

Bazı alimler kurban kesip etinin dağıtıldığının görülmesini ise en hayırlı rüyalar kategorisinde değerlendirmişlerdir. Bu rüyanın büyük müjde anlamına geldiğini ve kişinin sonraki yaşamının çok daha güzel geçeceğini bildirdiğini ifade etmişlerdir.

Rüyada et yıkamak

Rüya sahibinin son zamanlarda başka insanlar hakkında ileri geri konuştuğunu ifade eden bir rüyadır. Yani İslam’ın şiddetle karşı çıktığı günahlardan biri olan gıybet konusunda kişinin uyarıldığı bir mesajdır.

Bazı alimler rüyada et yıkamayı ölüm ya da yaralanma ile neticelenecek kaza anlamında da yorumlamışlardır.

Rüyanın her tabiri de olumsuz olduğu için bu rüyayı gören insanların tövbe istiğfar edip dua okumaları faydalı olacaktır. Ayrıca kaza belanın deffi için küçük de olsa bir miktar sadaka verilmesi de tavsiye edilen uygulamalardandır.

Rüyada et yemeği pişirmek

Bir kişinin rüyada et yemeği pişirdiğini görmesi maddi hayatı ile ilgili olumlu gelişmelerin yaşanacağını haber vermektedir. Zira bu rüya kısa bir süre içinde tahminlerin çok ötesinde yüksek bir servete sahip olmak manasındadır.

Rüyada hangi hayvanın etinin görüldüğü tabir üzerinde etkilidir

Sahih rüya tabiri kitaplarında rüyada görülen etlerin hangi hayvana ait olduğunun önemli olduğu ifade edilmiş olup şu hususlarda beyanlarda bulunulmuştur:

Rüyada sığır eti görmek hastalıktan kurtulup şifa bulmaktır. Rüyada sığır eti görmeyi girişilen herhangi bir mücadelede zafere ulaşmak biçiminde tabir eden alimler de vardır.

Rüyada tavuk eti görmek akrabaları ya da dostları tarafından kandırılmak anlamındadır.

Rüyada domuz eti görmek haram mal yemek anlamındadır. Köpek, yılan ve fare eti görmek de aynı anlama gelir.

Rüyada balık eti görmek borçların ödenmesi ve zenginleşmek demektir.

Rüyada vahşi hayvan eti görmek (ayı, aslan, kurt gibi…) şan, şeref ve güç elde etmek demektir.

Rüyada binek hayvan eti görmek (at, deve, eşek gibi…) farkında olmadan bir insana büyük zarar vermek manasındadır.

Rüyada kuş eti görmek müjdeli haber anlamındadır ve rüya sahibinin yüzünün güleceğini haber vermektedir.

Rüyada insan eti görmek ne anlama gelir?

Bir kişinin rüyasında başka bir insanın etini görmesi hırsızlık veya dolandırıcılık gibi hoş olmayan bir nedenden ötürü maddi zarara uğraması anlamındadır.

Rüya sahibinin kendi etini kesilmiş ya da doğranmış görmesi ise ailesine karşı sorumluluklarını yerine getirmemesi biçiminde tabir edilmektedir. Bu rüya üzerine kişi sorumluluklarının farkına varmalı ve üstüne düşen görevleri yerine getirmelidir.

Rüyada et almak ile satmak ne anlama gelir?

Bir kişinin rüyasında et aldığını görmesi aile çevresinden bir vefat haberinin alınması demektir.

Rüyada et satmak ise kişinin yapacağı büyük bir hata neticesinde kendi eli ile kendisine zarar vermesi manasındadır. Bu itibarla rüyasında et sattığını gören kişinin davranışlarına çeki düzen vermesi ve alacağı kararlarda aceleci davranmaması büyük önem arz etmektedir.

COMMENTS

No comments yet, be the first by filling the form.