Rüyada deprem görmek kaza bela habercisidir, dikkat!

12.08.2023
34
Rüyada deprem görmek kaza bela habercisidir, dikkat!

Rüyada deprem olduğunu görmek önemli olaylara işaret etmektedir

Rüyada deprem görmek ciddiye alınması gereken önemli rüyalardan biridir. Kadim rüya tabiri kitaplarında üzerinde en fazla söz söylenen rüyalardandır. Çünkü doğrudan doğruya kişinin yaşamıyla ilgili bilgiler vermektedir.

Deprem görme rüyaları pek çok olumsuzluğa işaret etmektedir. Bu manada rüyayı ilahi bir ikaz olarak değerlendirmek gerekir. Rüya sahibi yapılan uyarıları ciddiye almalı ve daha dikkatli davranmalıdır.

Rüyada deprem görmek rüyadaki ayrıntılara göre farklı biçimlerde tabir edilmektedir. Rüyasının yorumunu net bir şekilde tespit etmek isteyen kişinin aşağıdaki ilgili maddeleri dikkatlice okumasında fayda vardır.

Rüyada büyük bir deprem görmek

Rüyada çok şiddetli bir deprem görmek şu üç olumsuz duruma işaret etmektedir:

Rüya sahibi kısa bir süre içinde iflas edecek ve ciddi ekonomik sıkıntı yaşayacaktır.

Rüya sahibinin çok sevdiği yakın bir akrabasının vefat haberi alınacaktır.

Rüyada bütün şehri yerle bir eden büyük bir depremin yaşandığını görmek ise savaş ile tabir olunmaktadır.

Rüyada depremde evinin yıkıldığını görmek

Kişinin çok büyük bir hastalığa yakalanması demektir.

Büyük alimler depremde evin yıkılmasını “öldürmeyen fakat yaşamdan da alıkoyan büyük hastalık” biçiminde tabir etmişlerdir. Bazı kaynaklar rüyada evin yıkılmasını bu anlamda “yatalak duruma düşmek” biçiminde tabir etmişlerdir.

Ulemadan bazı alimler ise bu rüyayı uzun zamandır uğraş verilen bir işte emeklerin boşa gitmesi biçiminde yorumlamaktadır.

Rüyada deprem görmek kaza bela habercisidir, dikkat!

Rüyada başkasının evindeyken deprem olduğunu görmek

Kişinin akrabalarından veya yakın dostlarından birilerinin kendisi hakkında kötü dedikodular yaydığına işarettir. Daha çok rüya gören kişinin ahlaki yapısıyla ilgili olan bu dedikoduları ciddiye almak ve vaktinde gerekli müdahaleleri yapmak önemlidir.

Hamile kadınların rüyalarında başkalarının evindeyken deprem olduğunu görmeleri ise düşük yapma tehlikesine karşı uyarı mahiyeti taşır. Bu rüyayı gören gebe kadınların doktor kontrollerini aksatmamaları büyük önem arz etmektedir.

Rüyada namaz kılarken deprem olduğunu görmek

Rüya sahibi için önemli bir ilahi ikazdır. Rüya gören kişiye olumsuz davranışlar sergilediği ve bu davranışlardan vazgeçmesi gerektiği ifade edilmektedir.

Bu rüya kişiye adeta “Kendine yakışmayan davranışlar sergiliyor ve günaha giriyorsun. Bir an önce tövbe istiğfar ederek doğru yola tekrar dönmelisin.” mesajı vermektedir.

Namaz kılarken deprem olduğunu görmenin bir diğer yorumu ise insanlara iyilik yapmak maksadıyla girişilen bir işte farkında olmadan onlara zarar vermektir. Bu nedenle kişi uzmanlık alanı olmayan meselelerle ilgili insanlara yardım etmek için aceleci davranmamalı ve işi ehline bırakmalıdır.

Rüyada banyo yaparken deprem olduğunu görmek

Yakın bir zamanda hiç beklenmedik bir alanda büyük masrafların çıkması anlamındadır. Rüya sahibi hesapta olmayan bu masraf nedeniyle ciddi biçimde ekonomik sıkıntıya girecektir.

Rüyada banyo yaparken deprem olduğunu görmenin bir diğer tabiri ise saklanan önemli sırların açığa çıkmasıdır. Bu sırların açığa çıkması ile birlikte kişi sevdiklerine karşı mahcup olacak ve ziyadesiyle üzülecektir.

Rüyada camide deprem olduğunu görmek

Rüyada camide ya da mescidde iken deprem olduğunu görmek iki konuda uyarı mahiyeti taşımaktadır:

Rüya sahibinin çevresinde fırsat kollayan kötü niyetli insanlar bulunmaktadır.

Rüya gören kişi birilerine büyük miktarda para kaptıracaktır.

Rüyanın her iki tabii ki de art niyetli insanlara karşı ikaz anlamı taşır. Bu itibarla rüyasında camide deprem olduğunu gören kişinin diyalog içerisinde bulunduğu insanlara karşı uyanık olmasında fayda vardır.

Rüyada deprem sırasında dua ettiğini görmek

Deprem rüyaları içinde olumlu tabir edilen nadir rüyalardan biridir. Zira bu rüya büyük müjde anlamındadır.

Kişinin kısa sürede büyük servet elde etmesi, aile saadetine nail olması ve arzulanan amaçlara ulaşması anlamındadır.

Kişinin rüyasında deprem sırasında çok korkması ve bunun üzerine bağırarak besmele çekmesi ya da tekbir getirmesi de hayırların müjdecisi kabul edilmektedir.

Rüyada denizdeyken deprem olduğunu görmek

Aile içi şiddetli kavga anlamına gelir. Denizde deprem rüyası ile ifade edilen bu kavga o kadar şiddetli olacaktır ki ailenin dağılmasına dahi yol açabilecektir. Bu nedenle rüyasında denizdeyken deprem olduğunu gören kişilerin ailelerini bir arada tutmak için gerekli tedbirleri almaları ve böylesine şiddetli bir kavgaya her manada hazırlanmaları yerinde olacaktır.

Bir kişinin rüyasında bir geminin üzerindeyken deprem olduğunu görmesi ise akrabaları tarafından ihanete uğramak biçiminde tabir edilmektedir.

Rüyada hafif bir yer sarsıntısı olduğunu görmek

Bir kişinin rüyasında belli belirsiz bir yer sarsıntısı olduğunu görmesi “itibardan düşmek” anlamında yorumlanmıştır.

Rüya sahibinin maddi gücünü kaybetmesi, bulunduğun mevkiyi yitirmesi veya aile içindeki liderlik rolünü kaybetmesi anlamındadır.

Rüyada Kabe’de deprem olduğunu görmek

Kişinin yaşamında kendisini uzun yıllar vicdanen rahatsız edilecek olumsuz bir durumun yaşanmasıdır.

Rüya sahibi başkasının hakkına girecek ancak işlediği bu günahın vicdani sorumluluğundan bir türlü kurtulamayacaktır.

Bu rüyayı gören kişilerin her ne sebeple olursa olsun kul hakkına girmemeleri büyük önem arz etmektedir.

Rüyada deprem enkazından kurtulmak

Bir kişinin rüyada deprem enkazından kurtulduğunu görmesi gerçek hayatta da sıkıntılarını aşması anlamında tabir edilir.

COMMENTS

No comments yet, be the first by filling the form.